Ayurvedisk massage

Ayurvedisk massage - för avslappning på djupet

Ayurveda betyder kunskap om livet och är en flera tusen år gammal indisk hälsokunskap. 

Du kan förvänta dig en helt underbar massage som alltid ges med varm olja.

Ayurvedisk massage är en avslappningsmassage och kan också ses som aromamassage, när den blandas med aromaoljor. Detta är ingen knådande massage.


Behandlingen görs i tystnad eftersom syftet är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. Det betyder att jag kommer att vara tyst och musik spelas endast på begäran. Att varva ner sinnet och tankarna för att få tillgång till sitt inre apotek. Alla behandlingar avslutas med en vilopaus på minst 5 min.


En utvärtes behandling anses vara lika effektiv som en invärtes behandling. Regelbunden abhyanga massage främjar helande och återuppbyggande genom att eliminera gifter från kroppen. Den stärker leder och muskler. För dig som vill förebygga stress, depression och utbrändhet, bli renad och föryngrad, få bättre sömn och minskad oro, få mer vitalitet och energi.

Massagen ökar välbefinnandet och främjar avslappning genom min uppmärksamma beröring.

För dig som vill uppleva lite magi.

Mjuk massage med varm olja som berör på djupet.

Positiva effekter av ayurvedisk massage


  • Förebygger stress och utbrändhet
  • Stärker immunförsvaret
  • Förbättrar störda sömnmönster
  • Mjukar och lugnar huden
  • Ökar blod- och lymfcirkulationen (bra mot kalla eller svullna händer och fötter)
  • Lugnar nerverna (vid hög stressnivå)
  • Minskar smärta och fysisk stress
  • Vitaliserar och rensar kroppen
  • Smörjer lederna
  • Stimulerar de inre organen och förbättrar matsmältningen

Avkopplande abhyanga - en djupt avslappnande helkroppsmassage med varm olja


En mycket avslappnande och behaglig behandling som eliminerar och balanserar kroppen vid stress, muskelspänningar, övervikt och känslomässiga spänningar.

Den renar kroppen från gifter.Värmen, oljan och rörelserna har en rensande effekt. Den förbättrar matsmältningen, immunförsvaret och sömnen.

Dessutom stärker den funktionen i leder och muskler, mjukgör huden och är föryngrande.


Kroppen masseras med relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser.

Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avstressande för kropp och sinne.  

Massagen inkluderar huvud (hårbotten), ansikte, mage, händer och fötter. Abhyanga avslutas med en vilopaus på 5 minuter. Abhyanga återställer balansen i alla doshas, ​​men är speciellt jordande och avkopplande för Vata dosha obalanser.


80min  860 kr

Vishesh


Helkroppsmassage med varm olja där trycket ökar jämfört med abhyanga. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet.

Har abhyangans effekter och är bra för den som känner sig tung i kroppen.80 min  860 krShirodhara - tunn oljeström över panna och huvud


En av Ayurvedas absoluta  huvudbehandlingar.

Det är en mycket helande och kraftfull behandling där olja rinner i en jämn ström över pannan och hjässan.

Föregås av massage av huvud, nacke, axlar och ansikte.


Ger sinnet djup vila och utsöndrar lagrad stress från nervsystemet.

Bra för hjärnan, utbrändhet, sömnproblem, hormonella besvär mm.60 min   750 kr

Shirodhara


Shiro-abhyanga

Torrmassage-garshan


Shiro-abhyanga - en njutbar massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror


Shiroabhyanga är en ayurvedisk huvudmassage med fokus på huvud, ansikte och nacke samt skuldror. En hårbottenmassage som ges med eller utan varm olja. Massagen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats och stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet.


Shiroabhyanga ger bättre sömn och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress på ett unikt sätt. Spänningshuvudvärk och värk i nacke och skuldror motverkas. Huvudmassagen ges sittande.


30 min  460 SEKMarma - en djupt avslappnande energibalansering för kropp och sinne


Marmaterapi är en helande behandlingsform där specifika punkter i huden stimuleras med väldigt lätt subtil beröring och eterisk olja för att balansera kropp och själ. Det finns 107 marmapunkter i hela kroppen, från hjässan till fotsulorna och tre “mahamarmas” som ligger i huvudet, hjärtat och bäckenområdet. Mahamarmas är viktiga energicenter där tankar, känslor och emotioner sitter och bearbetas. Marmaolja tränger in genom huden och påverkar de subtila energiflödena i kroppen. Blockeringar i dessa flöden löses upp så att energi kan flöda fritt igen och stödjer kroppens egen självläkningsförmåga.


De vitala marmapunkterna liknar akupunkturpunkter och de är biokemiska samlingspunkter för olika energikanaler (prana) till kropp, sinne och medvetande. På ett fysiskt plan är de knutpunkter där bl.a. lymfa, vener, artärer och leder möts i kroppen. Under hela livet utsätts kroppen för fysisk och emotionell stress som ansammlas i marmapunkter och då är det viktigt att ha ett hälsosamt flöde av kroppsvätskor och hålla kroppen fri från orenheter.


60 min   720 SEKEnergigivande torrmassage med råsidenvantar


Garshan massage är en lyxig, skön och välgörande ayurvedisk torrmassage med råsidenvantar som stimulerar kroppen att lösa upp ackumulerade gifter och stress snabbare. Denna detoxmassage ges med råsidenvantar och utförs med relativt snabba svep för att avlägsna de yttersta, torra och döda hudcellerna för en len och mjuk hud. Garshanmassagen är som en lymfdränagemassage som ökar förbränningen i fettvävnaden, förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet.


Garshan är vitaliserande och rensande massage med detox-effekt. Denna föryngrande torrmassagen tar cirka 30 minuter och efterföljs av en 60  Abhyanga helkroppsmassage med varm olja. Kombi-massagen avslutas med en vilopaus på 5 minuter. Massagen rekommenderas för minskning av ”Ama” (toxiner) och viktminskning. Ges med fördel under våren.


90 min   920 SEKAyurvedisk ryggbehandling


Lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg.

Sedan masserar jag med varma tygpåsar fyllda med örtolja samt ingefära, vitlök och citron.

Bra vid inflammationer och värk.

Görs med fördel tre dagar i följd. Tredje gången gratis.


40 min   600 SEK