Regndroppsmassage

Regndroppsmassage

Regndroppsmassagen är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som stärker hälsan både fysiskt och känslomässigt.


Den är mjuk och varsam men ändå mycket effektiv genom kraften i eteriska oljor av medicinsk kvalitet, dvs läkande örter och växter.


9 olika oljor appliceras under fotsulorna och på ryggen.

På ryggen droppas oljorna som regndroppar och stryks ut med en massageteknik som har anor från Tibet och medicintraditioner från Lakotindianerna. När oljorna absorberas i ryggraden förstärks alla nerv-och motoriska funktioner. Ryggraden fungerar som en motorväg eller träffpunkt där alla nerver utgår från, eller ansluter till och kontrollerar funktionerna av våra organ, körtlar och andra system i kroppen.


Eftersom dofterna kommer in i hjärnans känslocenter, kan effekten bli att du upplever en känslomässig balans och glädje.

Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär.


En eterisk olja kan hjälpa dig att stressa av, en annan piggar upp, en tredje läker sår och ytterligare andra stärker immunförsvaret, hjälper minnet, stimulerar hormonsystemet, rätar ut ryggraden, reglerar matsmältningen, minskar ångest, förbättrar sömnen mm.


Behandlingen är bra för alla. För bästa effekt krävs upprepade behandlingar och vid särskilda åkommor kan man med fördel göra den en gång i veckan under en viss period.

Vid pollenallergi har det visat sig att man blir helt besvärsfri om man gör behandlingen regelbundet två månader före pollensäsongen.

Endast 2% av jordens eteriska oljor sägs vara terapeutiska och det är Young Livings minutiöst kontrollerade oljor.

De är så rena att de kan användas outspädda direkt på kroppen.


Kliniska studier visar att eteriska oljor av terapeutisk kvalitet har den högsta frekvensen av alla naturliga substanser som människan känner till. De skapar en omgivning där bakterier, virus och svamp inte kan leva. behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och närning till cellerna.


Naturläkaren Gary Young som är grundaren av Young living har ägnat en stor del av sitt liv att få fram oljor som ersättning till läkemedel. På egna gårdar runt om i världen odlas örter, blommor och andra växter som destilleras och utvinns till en 100% ren eterisk olja.


Sortimentet finns i ett 50-tal oljor som var och en har olika läkande funktioner. Oljorna kan masseras in i kroppen, drickas med vatten eller spridas i luften med speciella doftspridare.


I en enkätundersökning av 14 000 utförda regndroppsbehandlingar visade att hela 90% av kilenterna fick konkreta hälsoförbättringar.

NAT, Neuro Auricular Technique, en varsam behandling som utförs i nacken med hjälp av eteriska, terapeutiska oljor och en glasstav. Glasstaven stimulerar receptorerna och hjälper kroppen att återansluta synapserna i hjärnan och ryggmärgen. Man arbetar med att få det autonoma nervsystemet i balans.


Att arbeta med glasstav på LC (Locus coeruleus) är som att öppna dörren, en inkörsport till hjärnan. Behandlingen kan öka rörelsen och välbefinnandet vid nackbesvär, migrän, whiplash.Har visat sig ge en lugnande effekt hos Parkinsons patienter.Om man har svårt att ligga ner går det bra att göra behandlingen sittande.

Oljor i behandlingen: Frankicense, Valeriana, Vetiver, Romersk kamomill, Cederträ och Sandelträ.


Stressbuster, nackbehandling som är lugnande och sänker stressnivån för att skapa en bättre hälsa.

Tekniken syresätter hjärnan och får igång blodomloppet.

Oljor i behandlingen: Valor, Frankicense, Stress Away, Deep relief, Rutavala

60 min Regndroppsmassage   680 kr  Boka 3 behandlingar och få 20% rabatt!

20 min Neuro Auricular Technique  300 kr  

20 min Stressbuster 20 min  300 kr     


Bokning:

De oljor som används inom RDT är följande:
Valor- Frekvensen av denna oljeblandning är densamma som vår ryggrad. Oljan som består av Rosenträd, Blå Renfan, Frankincense och Gran balanserar elektriska energier i vår kropp.  Den gör att vi kommer över rädsla och motstånd, ger oss styrka, mod, förtroende och ökar vår självaktning.  Valor kan användas under fötterna och på kroppen som en parfym.Oregano- Oljan balanserar matsmältningen och stärker vitala delar av kroppen. Oljan som är grundande och balanserande stärker känslan av säkerhet.Timjan- Hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom, är bra vid hosta och heshet. Oljan ger energi vid stress och svaghet.Basilika- Oljan är bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och är avslappnande vid muskelkramp, kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation.Den befrämjar ett öppet sinnelag.Cypress- Oljan förbättrar cirkulationen och öppnar andningsvägarna. Den hjälper till vid svullna leder, åderbråck, celluiter, den lindrar kramp, är lugnande och grundande. Oljan är stärkande och hjälpande och inger en känsla av säkerhet vid en förlust.Vintergröna- Oljan kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation. Den är smärtstillande, bra för både ben, muskler och ledbesvär. Oljan kan hjälpa vid ledgångsreumatism och tinnitus, den höjer, öppnar, och ökar medvetandet i känselsinnet.Mejram- Oljan är muskelavslappnande, den lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Oljan ger energi vid stress och svaghet.Pepparmynta- Oljan höjer och öppnar känselsinnet. Den är bra för nerver och kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Den samarbetar bra med de andra oljorna. Oljan stimulerar cirkulation, medvetandet och hjälper minnet.Aroma-Seiz- Den här oljeblandningen består av basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Oljan är avslappnande och lugnande, den lindrar spända, ömma och trötta värkande muskler, är bra vid sportskador. Oljan motverkar trötthet och stress.
Ortho Ease- Detta är en oljeblandning av vetegroddsolja, vindruvsolja, sötmandelolja, olivolja. Oljan består också av björk, enbär, mejram, röd timjan, vetiver, pepparmint, eukalyptus och citrongräs.

Oljan lidrar vid muskelvärk, sportskador, vrickningar och mindre svullnader. Den skapades efter omfattande tester och används idag på Europeiska sjukhus. Oljan användes på ryggen för en skön massage som avslutning på RDT.
Regndroppsmassage med bibliska oljor 


Regndroppsbehandling med bibliska oljor, njut av de 12 bibliska oljornas effekt som mjukt och varsamt  masseras in på fötter och rygg.


Eteriska oljor användes på biblisk tid för emotionell rening & helig smörjelse, de främjar hälsa, vitalitet, mental klarhet är andligt upplyftande och fysiskt helande, de har nämnts över 1000 gånger i bibeln eftersom eteriska oljor och/eller aromatiska växter var den tidens medicin


Oljorna riktar sig till alla system i kroppen på den fysiska, känslomässiga och andliga nivån.


Oljor som används: Myrten, Cistus, Isop, Kassia, Cypress, Cederträ, Sandelträ, Nardusört, Onycha,  Myrra, Galbanum & Frankincense


Bibliska Oljor


De 12 viktigaste oljorna i antika skrifter


Young Living Essential Oils har tagit fram en samling bestående av tolv eteriska oljor som omnämns i de gamla skrifterna, bland dem ”nardusbalsam” (Markusevangeliet, kap 14:3) och ”vildros på Sarons slätt” (Höga Visan, kap 2:1). Med denna samling kan man ta del av och njuta av några av de oljor som användes på biblisk tid, till exempel de uppfriskande dofterna av myrten och cederträ, den kraftfulla aromen från galbanum och de fylliga dofterna från frankincense och myrra.


Sandelträ – (Santalum album) Man tror att den aloes som omtalas i Bibeln kan ha varit sandelträ, som användes av befolkningen i det gamlaPalestina. ”Nikodemus kom också dit, han som första gången hade söktupp Jesus på natten, och han hade med sig en blandning av myrra och aloe, omkring trettio kilo.” Johannesevangeliet, kap 19:39


Verksam mot virus , befrämjar djup sömn. Innehåller höga halter av seskviterpener som stimulerar tallkottkörteln och limbiska delen av hjärnan. Bra för huden. Ökar den andliga medvetenheten.


Kassia – (Cinnamomum cassia) Kassia var en viktig ingrediens i templens rökelse. ”Av myrra, aloe och kassia doftar dina kläder, du glädsåt strängars klang från elfenbensgemaken.” Psaltaren, psalm 45, vers 9


Immunstärkande, humörshöjande och värmande. OBS: används på huden med försiktighet, späds ut i en basolja.


Cederträ – (Cedrus atlantica) Från de mäktiga cederträden i Libanon kom det starka och väldoftande virke som användes för att byggaSalomos tempel. ”Han talade om växterna, alltifrån cedern på Libanon tillisopen, som växer ut ur muren.” Första Kungaboken, kap 4:33


Den olja som har högst innehåll av seskviterpener. Stimulerar limbiska systemet och tallkottkörteln samt stärker minnet och tankeförmågan. Lugnande och renande. Medicinska egenskaper: Motverkar bakterier, stimulerar lymfan, motverkar håravfall.


Cypress – (Cupressus sempervirens) Denna olja utvinns från cypressträdet, vars trä är så hållbart att cypressdörrarna till St. Peterskyrkan i Rom inte visar några tecken på rötangrepp efter 1200 år. ”Man fäller cederträd, man tar en stenek eller en ek, som får växa sig stor blandskogens träd, eller planterar ett lagerträd, som regnet ger växtkraft.” Jesaja, kap 44:14


Ökar cirkulationen och stärker blodkärlen. Kramplösande och motverkar infektioner. Inger en känsla av trygghet och stabilitet. Hjälper till att läka känslomässiga trauman.


Olibanum (rökelse, bibl) – (Olibanum-Boswellia carteri) Det hebreiska ordet för frankincense, levonab, (ibland översatt som ”rökelse”) omnämns tjugotvå gånger i Bibeln. ”Vem är hon som kommer ur öknen i en pelare avrök, omvärvd av myrra och rökelse och kryddhandlarens alla dofter?” Höga Visan, kap 3:6


Immunstärkande, muskelavslappnande, humörhöjande, ökar den andliga medvetenheten.


Galbanum – (Ferula gummosa) Denna olja har en kraftfull balsamisk doft. Herren sade till Mose: Tag välluktande ämnen: staktekåda, sjönagel och galbanum, och därtill ren rökelseharts, lika mycket av varje, och gör rökelse av detta, en konstfärdigt blandad vällukt, saltad, ren och helig.” Andra Moseboken, kap 30:34


Smärtstillande, lätt kramplösande, bra vid inflammationer, ökar cirkulationen. Harmoniserande och balanserande. Ökar den andliga medvetenheten. I kombination med frankincense eller sandelträ stiger frekvensen dramatiskt.


Isop – (Hyssopus officinalis) År 1745 nämnde en författare artonolika växter som kunde motsvara den bibliska isopen. Trots att den exaktavarianten inte är känd, förstår man att den hade renande egenskapereftersom den användes i många reningsritualer. ”Rena mig med isop från min synd, tvätta mig vit som snö”. Psaltaren, psalm 51:9


Slemlösande, kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation, verksam mot parasiter, stimulerar kreativitet och meditation.


Myrra – (Commiphora myrrha) Myrra användes i samband med begravningar och värdesattes högt av David och Salomo. Den var en av ingredienserna i den heliga smörjelseoljan. ”Jag har bestänkt min bädd med myrra, aloe och kanel – kom låt oss berusa oss med kärlek och njuta dess vällust ända till morgonen.” Ordspråksboken, kap 7:17


Stark antioxidant, kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation, virushämmande, smärtstillande, verksam mot parasiter. Bra mot svampinfektioner och hudproblem (torr hud, rynkor och hudbristningar). Humörshöjande samt ökar den andliga medvetenheten. Stimulerar hypofysen, hypothalamus och tallkottkörteln.


Myrten – (Myrtus communis) Grenar av myrten används fortfarande av judarna vid deras tabernakelfester. ”I alla städer och i Jerusalem skulle kungöras och tillkännages att man skulle gå ut bland bergen och hämta grenar av olivträd och vildoliv, myrten, palmer och andra lövträd för att bygga hyddor, så som det är skrivet.” Nehemja, kap 8:15


Stimulerar levern, prostata och sköldkörteln. Slemlösande och kramplösande och humörshöjande.


Onycha – (Styrax benzoin) Onycha ingick i den heliga smörjelseoljan. ”Herren sade till Mose: Tag välluktande ämnen: staktekåda, sjönagel (onycha) och galbanum, och därtill ren rökelseharts, lika mycket av varje, och gör rökelse av detta, en konstfärdigt blandad vällukt, saltad, ren och helig.” Andra Moseboken, kap 30:34


Lugnande. Bra för sårläkning och för att förhindra infektioner.


Sarons ros – (Labdanum-Cistus ladaniferus) Den vackert blommande vildrosen har en ljuvlig honungslik doft och kan vara den växt som omnämns som ”vildros på Sharons slätt”. ”Jag är en vildros på Sharons slätt, en lilja i dalen.” Höga Visan, kap 2:1


Cellgenererande, virushämmande, motverkar bakterier, kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation, immunstärkande, dämpar blödningar. Stärker sympatiska nervsystemet. Lugnande och humörshöjande.


Nardusört – (Nardostachys jatamansi) Nardusoljan var mycket dyrbar och förvarades i förseglade alabasterkrus. ”Medan han (Jesus) var i Betania och låg till bords hemma hos Simon den spetälske, kom en kvinna med en flaska dyrbar äkta nardusbalsam. Hon bröt upp flaskan och hällde ut alltsammans över hans huvud.” Markusevangeliet, kap14:3


Motverkar bakterier, kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation,immunstärkande, svampdödande, lugnande, närande för huden.


Bibelcitaten är hämtade ur den nya svenska Bibeln, Bibel 2000


Anjas massage